Vi stödjer slumskola i Uganda

story-thumbnail
Ett av klubbens stora internationella projekt är stöd till en slumskola i Uganda. Vår avsikt är att fortsätta stödja skolan tills den står på egna ben vilket vi räknar med blir i slutet av 2021.
                                                      
Vi stödjer slumskola i Uganda Eva Nisser 2020-07-06 22:00:00Z 0

Rädda liv i Ghana

story-thumbnail
Hur är det att tillsammans med en stor grupp resa till Afrika? Det har varit en av de mest givande upplevelserna i mitt liv. I mitten av februari ledde jag en grupp Rotarianer från hela den amerikanska östkusten på en resa genom Ghana. Jag försökt ge dem samma ghananska välkomnande som jag själv fått på mina tidigare resor. När en stort antal personer reser till landet är det en verklig välsignelse eftersom varje person sedan ser Ghana och vårt arbete på ett annat sätt.
Rädda liv i Ghana 2018-03-27 22:00:00Z 0

Att finna en fristad

story-thumbnail
I åratal hade Angalia Bianca sovit i övergivna byggnader över hela Chicago. Hon stal. Hon använde droger. Hon åkte in och ut ur fängelse för förfalskning, stöld, intrång och innehav av narkotika. Men efter att hon åkt i fängelse för sjunde gången, förändrades något. Bianca insåg att hon ville ha ett bättre liv. Hon förstod hur detta skulle kunna förverkligas.
Att finna en fristad 2018-03-27 22:00:00Z 0

Att hjälpa människor med funktionsnedsättning göra sin egen musik

story-thumbnail
Musiken har varit en viktig del för studenterna på musikskolan i Lublin, Polen, för barn med funktionsnedsättning. Skolan grundades till ära av Rotarys grundare Paul Harris, av rotarianer och utbildar 20 elever med olika funktionshinder, inklusive Downs syndrom, autism och synskador. Rotaryklubben Marie Curie Sklodowska har finansierats skolan med hjälp av Rotary Foundation och Henryk Wieniawskis musikaliska sällskapet, där skolan inryms.
Att hjälpa människor med funktionsnedsättning göra sin egen musik 2018-03-27 22:00:00Z 0 musik

Indien firar tre år utan polio

story-thumbnail
I Indien och i hela världen firade Rotaryklubbarna en viktig milstolpe. Det har gått tre år utan att Indien drabbats av något nytt poliofall. Det senaste rapporterade fallet ägde rum den 13 januari 2011 då en tvåårig flicka från Västbengalen insjuknade. För att markera denna historiska triumf har Rotaryklubbarna lyst upp sevärdheter och ikoniska platser i hela landet med fyra enkla men kraftfulla ord: Indien är poliofritt.
Indien firar tre år utan polio 2018-03-27 22:00:00Z 0
Tags